راهنمای درجه آسیاب قهوه برای روش های مختلف دم آوری قهوه

راهنمای درجه آسیاب قهوه برای روش های مختلف دم آوری قهوه

درجه آسیاب قهوه یکی از عوامل مهم در تهیه یک فنجان قهوه باکیفیت و بهینه است اما دانستن اینکه چگونه قهوه را به درستی آن هم با توجه به نوع دم افزار خود آسیاب کنید، تاثیر زیادی بر کیفیت نهایی خواهد داشت.  در این مقاله به راهنمای درجه آسیاب قهوه با توجه به نوع دم افزار خواهیم پرداخت.

چرا آسیاب قهوه مهم است ؟

چرا آسیاب قهوه مهم است ؟

در فرآیند دم آوری قهوه، مواد محلول آن مانند کافئین، اسیدها، قندها، لیپیدها و کربوهیدرات ها استخراج می شود. اگر قهوه شما به درستی آسیاب شده باشد، طعم منحصربه فرد قهوه نمایان می شود. در واقع هدف این است که مقدار مناسبی از مواد محلول را برای ایجاد یک فنجان متعادل استخراج کنید. دو متغییر اصلی برای استخراج طعم قهوه، زمان دم آوری و تنظیم درجه آسیاب است. اگر قهوه بیش از حد عصاره گیری (over extraction) یا آسیاب شود، به دلیل وجود محلول های تلخی که بر شیرینی آن غلبه می کند، طعم نهایی تلخ خواهد شد. همچنین اگر قهوه کمتر از حد معمول عصاره گیری (under extraction ) شود یا آسیاب خیلی درشتی داشته باشد، طعم ترش حاصل خواهد شد. بنابراین برای استخراج بهترین طعم قهوه از دانه های مورد علاقتان، درجه آسیاب بسیار مهم است.

قهوه آسیاب شده یا لوبیا کامل؛ کدام بهتر است ؟

قهوه آسیاب شده یا لوبیا کامل؛ کدام بهتر است ؟

با توجه به شرایط متفاوت، برخی افراد قهوه خود را از فروشگاه های قهوه فروشی به صورت آسیاب شده خریداری می کنند. آیا همچنان خرید دانه قهوه و آسیاب آن کمی قبل از دم آوری اهمیت دارد؟ قهوه ای که مراحل برشتگی و آسیاب را طی می کند، به آرامی طراوت و تازگی خود را از دست می دهد و مانند بسیاری از غذاها به مرور زمان کهنه می شود. همچنین قهوه به دلیل سرعت بالا اکسیداسیون با هوا، سرعت بیشتری پس از آسیاب خواهد داشت. به همین دلیل متخصصین قهوه پیشنهاد می کنند دانه های کامل تازه رست را تهیه کرده و آن ها را درست کمی قبل از دم آوری آسیاب کنید. شما می توانید برای مشاهده و خرید انواع آسیاب قهوه به فروشگاه پارتاک استور مراجعه کنید. در باره استفاده از قهوه تازه آسیاب شده با قهوه کامل، مقاله ای کامل برای شما آماده کرده ایم که در صورت علاقه، می توانید در لینک زیر آن را مشاهده و مطالعه کنید.

اینجا بخوانید : 6 دلیل استفاده از قهوه تازه آسیاب قبل از سرو قهوه

راهنمای انواع درجه آسیاب قهوه

راهنمای انواع درجه آسیاب قهوه

درجه بندی آسیاب قهوه بر اساس میزان ذرات خرد شده طبقه بندی می شود که با توجه به دم افزار و نحوه استفاده متفاوت است. به صورت کلی، درجه آسیاب ها در دسته های خیلی ریز، ریز، متوسط، درشت و خیلی درشت طبقه بندی می شوند. در ادامه به راهنمای درجه آسیاب قهوه با توجه به نوع هر دم افزار خواهیم پرداخت.

1- کلدبرو

کلدبرو یا کلد دم یکی از روش های تهیه قهوه به صورت سرد است. دم آوری با این قهوه توسط آب سرد یا دمای معمولی اتاق انجام می شود. بهترین درجه آسیاب قهوه برای دم افزار کلدبرو، آسیاب بسیار درشت است زیرا زمان دم آوری بسیار طولانی است. استفاده از آسیاب قهوه درشت به شما کمک می کند تا قهوه را بیش از حد دم آوری نکنید.

  • درجه آسیاب کلدبرو : بسیار درشت
  • بافت آسیاب : شبیه به دانه های فلفل خرد و ترک خورده
  • نسبت قهوه به آب : از نسبت 1 به 10 (1واحد قهوه در مقابل 10 واحد آب) استفاده کنید.

2- فرنچ پرس

بهترین درجه آسیاب قهوه برای فرنچ پرس، درجه درشت است. در این دم افزار، دانه های قهوه به دلیل سطح تماس بالا با آب باید بزرگ باشند تا فرآیند استخراج به خوبی اتفاق بیفتد. به همین منظور، صفحه ای فلزی به همراه فیلتر برای صاف کردن قهوه نهایی در این دستگاه در نظر گرفته شده است.

  • درجه آسیاب قهوه فرنچ پرس : درشت
  • بافت آسیاب : شبیه به نمک دریا
  • نسبت قهوه به آب : از نسبت 1 به 12 (1 واحد قهوه در مقابل 12 واحد آب) استفاده کنید.
  • زمان دم آوری : 4 دقیقه

طراحی زیبا، ساده و کاربردی این دم افزار فرانسوی، سبب می شود تا در تمامی اماکن از جمله خانه، محل کار، کافی شاپ، رستوران، کمپ گردشگری و … استفاده شود. از دیگر کاربردهای فرنچ پرس، می توان به تهیه و دم آوری چای و دمنوش اشاره نمود. در صورتی که به این دم افزار علاقمند هستید، پیشنهاد می شود مقاله زیر را که از قبل برای شما آماده کرده ایم را مطالعه کنید.

شاید برای شما جالب باشد : فرنچ پرس چیست؟ طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس

3- قهوه ساز خانگی

قهوه ساز های خانگی، دستگاه های اتوماتیک هستند که تنها از شما آب و قهوه را دریافت کرده و قهوه را تحویل می دهند. با توجه به اینکه آب از میان پودر قهوه با سرعتی نه خیلی سریع و نه خیلی آهسته حرکت می کند، آسیاب با درجه متوسط را انتخاب کنید.

  • درجه آسیاب قهوه ساز خانگی : متوسط رو به درشت
  • بافت آسیاب : نمک خوراکی
  • نسبت قهوه به آب : 9 الی 10 گرم قهوه در هر فنجان
  • زمان دم آوری : 5 دقیقه

4- قهوه پور اور (کمکس یا v60)

یکی از محبوب ترین روش های دم آوری قهوه، استفاده از دم افزارهای کمکس و v60 است. این دو دم افزار از نظر استخراج طعم و عطر بسیار ایده آل هستند. برای دم آوری قهوه از این دو دم افزار، آب باید به آرامی از میان پودر قهوه عبور کرده و به مخزن پایین منتقل شود. بهترین درجه آسیاب برای دم افزار کمکس و v60 درجه متوسط است.

  • درجه آسیاب قهوه پور اور : متوسط
  • بافت آسیاب : شبیه به نمک خوراکی
  • نسبت قهوه به آب : از نسبت 1 به 10 یا 1 به 12 ( 1 واحد قهوه در مقابل 10 واحد آب) استفاده کنید.

در صورت علاقه و اطلاعات بیشتر در مورد دم افزارهای نسل سوم به ویژه دم افزار کمکس، مقاله از برای شما از قبل آماده کرده ایم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.

شاید برای شما جالب باشد : طرز تهیه قهوه با کمکس

5- قهوه ساز ایروپرس

دم افزار ایروپرس (AreoPress) از روش های محبوب تهیه قهوه است. این دم افزار در کنار کمکس و v60 در دسته قهوه سازهای نسل سوم معرفی می شود که قهوه ای با کیفیت ارائه می دهد. قهوه نهایی ایروپرس از طریق فشار نیروی محرکه دست ارائه می شود که زمانی سریع تر نسبت به کمکس و v60 دارد. از این رو، بهترین درجه آسیاب برای قهوه ساز ایروپرس، درجه آسیاب متوسط خواهد بود.

  • درجه آسیاب قهوه ایروپرس : متوسط
  • بافت آسیاب : شبیه به نمک خوراکی
  • نسبت قهوه به آب : از نسبت 1 به 12 ( 1 واحد قهوه در مقابل 12 واحد آب) استفاده کنید.
  • زمان دم آوری : 2 الی 3 دقیقه

6- اسپرسو

دستگاه های اسپرسوساز را می توان جز محبوب ترین و رایج ترین روش های عصاره گیری قهوه در بازار محسوب کرد. دستگاه های اسپرسوساز در انواع صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی در بازار عرضه می شوند که هر کدام نیازمند به آسیاب قهوه متفاوت هستند. به صورت کلی، دستگاه های اسپرسوساز به دلیل فشار قوی آب در مدت زمان کوتاه، نیاز به آسیاب ریز خواهند داشت.

6-1 دستگاه اسپرسوساز صنعتی

درجه آسیاب قهوه مناسب دستگاه اسپرسوساز صنعتی، آسیاب قهوه ریز به سمت خیلی ریز خواهد بود. این دستگاه ها در میان دو رده بندی نیمه صنعتی و خانگی، فشاری به مراتب بیشتر ایجاد می کنند. به طور معمول، درجه آسیاب قهوه دستگاه های صنعتی توسط شرکت تولید کننده مطرح می شود.

6-2 دستگاه اسپرسوساز خانگی و نیمه صنعتی

بهترین درجه آسیاب قهوه در دستگاه های خانگی و نیمه صنعتی، آسیاب ریز است. دستگاه های نیمه صنعتی آسیابی مشابه آسیاب قهوه موکاپات نیاز خواهند داشت.

  • درجه آسیاب قهوه اسپرسو : ریز
  • بافت آسیاب : شبیه به پودر دارچین
  • نسبت قهوه به آب : 1 به 2 (1 واحد قهوه در مقابل 2 واحد آب)
  • زمان دم آوری : 30 الی 40 ثانیه

امروز بیشتر بخوان : خواص قهوه اسپرسو چیست و مهم ترین خواص آن کدام است؟

7- قهوه ترک

بهترین درجه آسیاب قهوه برای قهوه ترک با توجه به زمان دم آوری، آسیاب قهوه ریز است. آسیاب قهوه ترک را می توان یکی از ریزترین آسیاب های قهوه محسوب کرد که به دلیل زمان دم آوری، ایده آل است.

  1. درجه آسیاب قهوه ترک : بسیار ریز
  2. بافت آسیاب : آرد مانند
  3. نسبت قهوه به آب : 1 به 10 (1 واحد قهوه در مقابل 10 واحد آب)
  4. زمان دم آوری : 2 الی 3 دقیقه

8- موکاپات

بهترین درجه آسیاب قهوه برای قهوه جوش موکاپات، درجه آسیاب متوسط به سمت ریز است.

  • درجه آسیاب قهوه ترک : مابین متوسط و ریز
  • بافت آسیاب : نمک ریز
  • زمان دم آوری : 2 الی 3 دقیقه

چگونه آسیاب قهوه خود را تمیز کنیم ؟

چگونه آسیاب قهوه خود را تمیز کنیم ؟

با استفاده مکرر و گذشت زمان، برخی از ذرات و روغن های موجود پودر قهوه ممکن است درون دستگاه شما باقی بماند. این تجمع، ممکن است عملکرد و کارایی دستگاه آسیاب قهوه شما را مختل کند و آسیاب مناسبی به شما ارائه ندهد. همچنین نظافت کردن زودهنگام دستگاه آسیاب قهوه به عمر مفید دستگاه اضافه کرده و آسیاب قهوه مناسبی نیز ارائه می دهد. برای نظافت دستگاه آسیاب خود مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. آسیاب قهوه خود را از برق بکشید
  2. در صورت امکان قطعات آن را باز کنید.
  3. از یک مسواک برای پاک کردن گرد و غبار درون دستگاه استفاده کنید
  4. برای از بین بردن تمامی گردو غبار در نقاطی که در دسترس نیست می توانید از جاروبرقی آشپزخانه و دستمال نرم استفاده کنید.
  5. دستگاه آسیاب قهوه را مجددا مونتاژ و سرهم کنید

توجه

هرگز برای نظافت کردن آسیاب قهوه خود از آب استفاده نکنید. ممکن است برخی افراد آب برنج یا موارد دیگر را توصیه کنند اما از این عمل خودداری کنید. همچنین در دفترچه راهنمای آسیاب قهوه خود، می توانید روش های نظافت توصیه تولید کننده را مطالعه کنید.

سخن پایانی

استفاده از آسیاب قهوه تازه، نقشی بسیار حیاتی در ارتقا و تجربه نوشیدن قهوه خواهد داشت. اندازه و درجه آسیاب قهوه نسبت به دم افزاری که انتخاب می کنید دستخوش تغییرات است که در این مقاله به راهنمای درجه آسیاب قهوه در انواع دم افزار اشاره شد. در صورتی که از آسیاب قهوه بیش از حد درشت استفاده کنید قهوه شما ترش و اگر از آسیاب ریز استفاده کنید قهوه شما خیلی تلخ خواهد شد.

منبع

methodicalcoffee

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *