طرز تهیه قهوه با کمکس

طرز تهیه قهوه با کمکس

یکی از ابزار های نوین قهوه ساز های نسل سوم، قهوه ساز کمکس است که در جامعه علاقه مندان به قهوه بسیار محبوب و پر نقش ظاهر شده است. این ابزار با کاربری جذاب توانسته هنر و سرگرمی را با یک فنجان بی نظیر و جادویی قهوه ادغام و افراد را شگفت زده کند. در این مقاله سعی بر آشنایی شما با این دم افزار خواهیم داشت. در مرحله دوم به بهترین طرز تهیه قهوه با کمکس اشاره خواهیم کرد.

تاریخچه کمکس

کمکس اولین بار توسط یک شیمیدان آلمانی با نام شلمبوم در سال 1941 اختراع شد. وی از یک قیف شیشه ای و ارلن مایر ایده گرفت و با ایده اولیه ایجاد فضای قیفی مانند برای ورود قهوه و آب آن را اختراع کرد.

اجزای کمکس

قهوه ساز کمکس را با سایر قهوه ساز های دیگر مانند v-60 مقایسه می کنند. در واقع این تفاوت از اجزای کمکس نشات می گیرد. کمکس شامل یک قیف شیشه ای به همراه گیرنده کمکس که در وسط آن قرار دارد عرضه می شود. این گیرنده معمولا از جنس چوب، پلاستیک فشرده و … است. هدف از این گیرنده، جلوگیری از سوختن دست در هنگام دم آوری قهوه است. بخش قیف شیشه ای بالای کمکس، محلی برای قرار گیری فیلتر قهوه است که در آن پودر قهوه آسیاب به همراه آب ترکیب می شوند.

تفاوت کمکس با سایر دم افزار های نسل سوم

یکی از تفاوت های اصلی کمکس با V-60، نوع فیلتر کاغذی آن است که ضخامت آن حدود 20 الی 30 درصد بیشتر است. از این رو، آسیاب کمکس نسبت به v-60 درشت تر است.

حال که با این دم افزار آشنا شدید، به سراغ روش های دم آوری قهوه و بهترین طرز تهیه قهوه با کمکس اشاره خواهیم کرد. بدیهی است این امر نیاز به تجربه و مهارت دارد و می تواند با توجه به نوع قهوه و رسپی شما متفاوت باشد.

بهترین طرز تهیه قهوه با کمکس

روش دم آوری قهوه با کمکس یک فرآیند تجربی و هنری است که نیاز به دقت بالا و اطلاعات کافی دارد. قبل از تهیه قهوه با کمکس به چند فوت کوزه گری اشاره خواهیم کرد.

فوت کوزه گری با کمکس

طعم قهوه کمکس

  • بهتر است قبل از دم آوری با کمکس، با مقداری آب گرم، کمکس را گرم کنید.
  • فیلتر کاغذی را قبل از هرگونه اقدامی با مقداری آب گرم بشویید. با این عمل، کمی طعم کاغذی فیلتر از بین رفته، هر دو محفظه مقداری گرم و فیلتر به خوبی به کمکس می چسبد.
  • قهوه را قبل از دم آوری با کمکس آسیاب کنید. استفاده از قهوه با کیفیت و تازه آسیاب، در تهیه یک فنجان قهوه بی نظیر و بی نقص بسیار موثر است.
  • در صورت امکان از آب تصفیه استفاده کنید. آب تصفیه حاوی کمترین میزان املاح موجود در آب است که تغییری در طعم قهوه نهایی ایجاد نمی کند.
  • اندازه آسیاب قهوه مخصوص کمکس : درجه آسیاب قهوه کمکس باید کمی از فرنچ پرس ریز تر و از v-60 درشت تر باشد. معمولا بهترین اندازه برای تهیه قهوه با کمکس، اندازه متوسط و مدیوم است. در صورتی که آسیاب خیلی درشت یا ریز باشد، آب با سرعت بیشتر یا کمتر از سطح قهوه عبور کرده که در نتیجه، قهوه نهایی over Extraction (بیش از حد عصاره گیری) یا under Extraction (کم عصاره گیری) می شود.

شاید برای شما جالب باشد : 6 دلیل استفاده از قهوه تازه آسیاب قبل از سرو قهوه

روش تهیه قهوه با کمکس

وسایل مورد نیاز

  • کمکس
  • اسکیل
  • آب جوش
  • قهوه تازه آسیاب

مرحله اول

در قدم اول، کمس خود را بر روی اسکیل قرار دهید و وزن آن را صفر (پارسنگ) کنید تا حجم ورودی قهوه را دقیقا اندازه گیری کنید. همانگونه که در فوق گفته شد، بهتر است قبل از استفاده از فیلتر کاغذی، مقداری آن را خیس کرد. فیلتر کاغذی کمکس نسبت به سایر فیلتر ها ضخیم تر هستند. از این رو باید آن ها را از وسط دو مرتبه تا کنید. این فیلتر ها به شکل دایره و یا مستطیل عرضه می شوند. با دوبار تا زدن، فیلتر شبیه مخروط و آماده نصب می شود. حال که وزن کمکس با فیلتر در نمایش گر اسکیل معادل با صفر است، قهوه آسیاب خود را به درون فیلتر بریزید.

بیشتر بخوانید : طرز استفاده از اسکیل قهوه + فیلم آموزشی

نسبت دوز قهوه به آب در کمکس

این نسبت می تواند کاملا منحصر به فرد و با توجه به سلیقه شما در نظر گرفته شود. به عنوان مثال در تهیه قهوه کمکس سبک، از نسبت 1 به 16 الی 1 به 18 استفاده می شود. به این معنی که به ازای هر یک گرم قهوه، شانزده گرم آب استفاده می شود. شما می توانید در 100 میلی لیتر آب را با 16 گرم قهوه در نظر بگیرید. این مقدار را برای شروع خود در نظر بگیرید و با توجه به سبکی یا سنگینی آن بر سلیقه شخصی خود، مقدار قهوه یا آب را شخصی سازی کنید. اگر به دنبال قهوه غلیظ تری نیاز داشتید، می توانید میزان بیشتری پودر قهوه به درون کمکس خود بریزید.

مرحله دوم

بعد از اینکه پودر قهوه را به درون فیلتر کمکس سرازیر کردید، نوبت به آب ریزی می باشد. در صورت امکان از کتل های مخصوص دم آوری استفاده کنید. این کتل ها با طراحی منحصربه فرد و دهانه ریزش معروف به گردن غازی باعث کنترل بیشتر شما در ریزش آب می شود. این عمل باید به صورت صبورانه و چرخشی در دو مرحله به فاصله 30 الی 35 ثانیه انجام شود. نصف حجم آب را در ابتدا بریزید و برای اجرای مرحله بلومینگ و آزاد سازی گاز قهوه صبر کنید. سپس مجددا آب را به قهوه اضافه کنید.

مرحله سوم

در این مرحله بعد از مشاهده اولین سطح نشست قهوه، فیلتر را از کمکس جدا کنید. برای ترکیب تمام املاح قهوه موجود در محفظه کمکس، آن را کمی بچرخانید و سپس آن را سرو کنید.

بعد از انجام مراحل فوق، قهوه کمکس شما آماده سرو و لذت بردن از آن است. سرو قهوه کمکس را می توان به اشکال متفاوت انجام داد که می تواند به سلیقه شما طراحی و در نظر گرفته شود.

سخن پایانی

در این مقاله، به صورت کامل به معرفی کمکس، اجزای آن و  بهترین طرز تهیه قهوه با کمکس اشاره شد. دم آوری قهوه به صورت تجربی می باشد و با مرور زمان به تخصصدم آوری با این دم افزار دست خواهید یافت.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات متداولی که برای افراد علاقه مند به قهوه کمکس به وجود می آید، پاسخ خواهیم داد. در صورت هر گونه ابهام یا سوال، می توانید در قسمت نظرات، سوالات خود را مطرح کنید. ما در اولین فرصت، پاسخ شما را خواهیم داد.

بهترین قهوه برای کمکس چیست؟ آیا می توان از هر قهوه ای استفاده کرد ؟

انتخاب قهوه می تواند کاملا سلیقه ای و وابسته با ذائقه شما باشد و می توان از هر نوع میکس قهوه ای استفاده کرد. اما به صورت کلی، از این دم افزار در تهیه بهترین قهوه های تک خاستگاه (قهوه اسپشیالیتی) استفاده می شود تا بهترین طعم و عطر قهوه را ارائه کند. قهوه های تک خاستگاه به معنای سینگل اورجین بودن است که تنها از گونه عربیکا عرضه می شود.

فرآیند تهیه قهوه با کمکس چقدر زمان بر است ؟

این سوال نیز با توجه به باریستا و یا فرد سرو کننده متفاوت است. اما به صورت کلی روش دم آوری قهوه با کمکس معمولا حدود 3 الی 4 دقیقه زمان بر است.

اصلی ترین راز تهیه قهوه با کمکس چیست ؟

فاکتورهای مهمی در کنار هم قرار می گیرند تا یک فنجان قهوه بی نظیر ارائه شود. استفاده از قهوه با کیفیت و با آسیاب تازه، آب تصفیه و تجربه در تهیه این فنجان، بسیار موثر است.

کمکس یک دم افزار مناسب خانه است ؟

بله. البته از کمکس می توان در کافی شاپ، رستوران، منزل، کمپ های گردشگری و … نیز استفاده کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *