خواص قهوه اسپرسو چیست

اگر از علاقه مندان به قهوه یا باریستا هستید، قطعا به این ابزار احتیاج خواهید داشت. پیچر یک وسیله کاربردی هر باریستا بوده که امکان تهیه فوم شیر را برای تهیه انواع نوشیدنی ممکن می کند. پیچر چیست و طرز استفاده از پیچر چگونه است ؟ در این مقاله همراه ما باشید. 

پیچر چیست ؟ طرز استفاده از پیچر

پیچر یک ابزار شبیه پارچ با ابعاد کوچک تر بوده که برای فوم گیری شیر استفاده می شود. بعد از بدست آوردن فوم شیر، از پیچر برای ترکیب شیر با قهوه استفاده می شود. کلمه پیچر از دایره لغات فرانسوی سرچشمه گرفته و به معنی نوشیدن است.

کاربرد های پیچر

این وسیله علاوه بر کافه ها می تواند در منازل برای عاشقان نوشیدنی های بر پایه قهوه شامل لته، کاپوچینو و … استفاده شود. به صورت کلی می توان بیان کرد که پیچر ها با تغییرات اندکی در شکل ظاهری برای تهیه فوم شیر از آن استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : 7 نوشیدنی معروف مخصوص کافی شاپ

در هنگام خرید پیچر به نکات زیر توجه کنید

1- سایز بندی پیچر

اندازه پیچر

بهتر است قبل از خرید به چند نکته مهم توجه کنید. پیچر ها در وزن های متفاوتی عرضه می شوند که می توانند با توجه به حجم مورد نیاز شما، فوم شیر تهیه کنند. در ابتدا در نظر بگیرید که پیچر را برای چه میزان استفاده لازم دارید. پیچر ها در سایز های 350،450،500،600 میلی لیتری عرضه می شود.

2- پیچر با دسته و بدون دسته

به صورت کلی دو نوع پیچر در بازار عرضه می شود. پیچر های با دسته نوع محبوب هستند که از لحاظ کاربری نیز می توانند برای برخی افراد راحت تر باشد. از طرفی در صورتی که پیچر بدون دسته تهیه می کنید به کیفیت جنس محافظ دست توجه کنید

4- جنس پیچر

اغلب پیچر های عرضه شده در بازار از جنس استیل هستند که نشان بهداشت و نظافت است. به کیفیت جنس پیچر خود توجه کنید.

5- توازن

کیفیت و توزان پیچر از موارد مهم دیگر در هنگام خرید است. در صورتی که نسبت دهانه به محفظه مناسب باشد، امکان تهیه لته آرت به شکل راحت تری انجام می پذیرد.

طرز استفاده از پیچر

از پر کاربرد ترین موارد استفاده از پیچر، تهیه فوم یا خامه شیر است. در واقع در این عمل، شما نیاز به دستگاه اسپرسو به همراه نازل بخار خواهید داشت. فوم گیری توسط نفوذ بخار آب به داخل شیر انجام می شود.

در ادامه به طرز کار با پیچر قهوه خواهیم پرداخت.

فیلم آموزشی طرز استفاده از پیچر برای تهیه لته آرت

مرحله اول

ابتدا دستگاه اسپرسو را روشن کرده و تا گرم شدن کامل دستگاه منتظر خواهیم ماند. بهتر است در این حین مقدار شیر مورد نظر خود را به درون پیچر بریزیم. در نظر داشته باشید که نسبت شیر می تواند کاملا طبق سلیقه و ذائقه شما باشد اما به صورت کلی میزان 120 میلی لیتر شیر برای کاپوچینو و 190 الی 200 میلی لیتر برای لته در نظر گرفته می شود.

مرحله دوم

بعد از اینکه شیر را به درون پیچر هدایت و دستگاه اسپرسو گرم شد، پیچر را به صورت مورب به سمت نازل بخار برده تا درون شیر قرار بگیرد. سپس نازل بخار را باز کرده و پیچر را به صورت آرام و دورانی می چرخانیم تا گردابی از شیر شکل بگیرد.

زمان تهیه فوم شیر با توجه به قدرت فشار بخار دستگاه های اسپرسو متفاوت است اما بعد از مرحله دوم، فوم شیر تهیه می شود. شما می توانید برای تهیه فوم شیر توسط پیچر برای اولین بار از باریستا کمک بگیرید یا فیلم آموزش تهیه فوم شیر توسط پیچر را مشاهده کنید.

 

شاید برای شما جالب باشد : خواص قهوه اسپرسو چیست و مهم ترین خواص آن کدام است؟

موارد استفاده از فوم شیر پیچر

برخی افراد همواره به دنبال کشف نوشیدنی های جدید بر پایه اسپرسو هستند. به عنوان مثال نوشیدنی های محبوب مانند لته یا کاپوچینو از ترکیب اسپرسو، شیر و فوم شیر است که نه تنها طعم دلپذیری ایجاد می شود، بلکه توسط باریستا، هنرنمایی و دیزاین می شود. با ترکیب حجم مقدار شیر متفاوت به قهوه، میتوانید نوشیدنی منحصربه فرد خود را بسازید

سخن پایانی

پیچر قهوه یکی از مهم ترین ابزار باریستا است که می تواند تجربه و هنر خود را به نمایش بگذارد و انواع نوشیدنی های لته، کاپوچینو، موکا و … را سرو کند. با کمی آموزش و تجربه می توانید فوم یا خامه شیر را تهیه کنید. در این مقاله به آموزش طرز استفاده از پیچر و نکات قبل از خرید پرداخته شد.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات پر تکرار پاسخ خواهیم داد. در صورتی که در این مقاله به پاسخ سوال خود نرسیده اید در قسمت نظرات سوال خود را بپرسید. ما در اولین فرصت پاسخ شما را خواهیم داد.

بهترین پیچر برای تهیه فوم شیر مخصوص لته آرت کدام است ؟

انتخاب بهترین پیچر می تواند با توجه به تجربه، سبک تهیه و تعداد نوشیدنی هایی که انتظار دارید متفاوت باشد. برخی پیچر ها خط اندازه گذاری بر اساس حجم دارند. از این رو در صورتی که به دنبال اندازه گیری دقیق هستید گزینه ایده آلی برای شما خواهد بود. بهترین پیچرها برای تهیه لته را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید.

مشاهده و خرید انواع پیچر

آیا جایگزینی برای پیچر در تهیه لته آرت وجود دارد ؟

ابزار تخصصی جایگزین پیچر عرضه نشده است. اما با این وجود می توان از فرنچ پرس و یا شیک کردن شیر گرم، فوم آن را بدست آورد. در ادامه به چند ویژگی منحصر به فرد پیچر اشاره می کنیم.

  • فوم شیر را می توانید با سرعت بالا و اشل اندازه گیری تهیه کنید
  • کنترل کیفیتی و تسلط بر اجرای لته آرت
  • حفظ حرارت برای جلوگیری از سرد شدن زودهنگام شیر

آیا می توان شیر را در پیچر های شیشه ای به جوش آورد ؟

بله. امکان به جوش آوردن شیر در پیچر های شیشه ای مانند وجود دارد. از طرفی شیشه در حفظ گرما بسیار مناسب و نظافت آن آسان تر است. تنها ایراد پیچر های شیشه ای، داغ شدن سریع بدنه است.

بهترین شیر برای تهیه لته آرت چه شیری است ؟

تهیه فوم از شیر های کم چرب کمی طولانی و دشوار است. به صورت کلی، شیر های پرچرب فوم بهتری ایجاد می کنند و برای تهیه لته آرت مناسب تر هستند.

آیا می توان پیچر را بر روی حرارت یا شعله گاز قرار داد ؟

برخی افراد به دنبال جایگزینی برای نازل بخار اسپرسو هستند. اما در نظر داشته باشید که با وجود تحمل حرارت مستقیم پیچر، قرار گرفتن آن بر روی حرارت باعث سوختن شیر یا دست شما می شود. این عمل توصیه نمی شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *