اندازه آسیاب قهوه چگونه بر طعم آن تأثیر می گذارد؟

اندازه آسیاب قهوه چگونه بر طعم آن تأثیر می گذارد؟

یک عامل کلیدی موفقیت برای دم آوری قهوه، استفاده صحیح از آسیاب قهوه با توجه به دم افزار شما خواهد بود. در صورتی که اندازه آسیاب قهوه مناسب نباشد، قهوه نهایی کمتر یا بیشتر عصاره گیری می شود که طعم اصیل آن را از بین خواهد برد.

برای اطمینان از اینکه افراد بتوانند از بهترین حالت قهوه خود لذت ببرند، به موضوع مهم اندازه آسیاب قهوه در این مقاله خواهیم پرداخت.

چرا قهوه باید آسیاب شود ؟

چرا قهوه باید آسیاب شود ؟

برای اهمیت آسیاب دانه های قهوه بهتر است از ابتدا شروع کنیم. دانه های قهوه را برای افزایش سطح تماس با آب آسیاب می کنند تا امکان استخراج ترکیبات محلول فراهم و طعم و عطر قهوه در فنجان شما پدیدار شود. در نظر بگیرید که لوبیاهای قهوه را در آب داغ قرار داده و احتمالا با گذشت زمان، مقداری عطر و طعم به داخل آب نفود می کند. با این حال، نتیجه ضعیف و آبکی و بدون طعم متمایزی خواهد بود. از این رو با شکستن دانه ها به ذرات کوچک تر و افزایش سطح کلی، تماس قهوه با آب برای دم آوری افزایش می یابد. در نتیجه، ترکیبات قهوه سریع تر در آب حل و طعم آن آزاد می شود.

با این وجود همیشه در نظر داشته باشید که اگر از قهوه با کیفیت و تازه استفاده نکنید، خروجی کار شما همچنان ضعیف خواهد بود. از طرفی در صورت قرار دادن آسیاب قهوه به صورت طولانی مدت در معرض اکسیژن، باعث کاهش عطر و طعم می شود.

چرا درجه آسیاب قهوه مهم است ؟

چرا درجه آسیاب قهوه مهم است ؟

اندازه آسیاب قهوه برای عصاره گیری با توجه به دم افزار متفاوت است و در نتیجه بر طعم و کیفیت کلی هر فنجان، تاثیرگذار خواهد بود.

به عنوان مثال یک قهوه با درجه آسیاب درشت برای فرنچ پرس در نظر بگیرید. پودر قهوه در آب غوطه ور می شود و چون سطح نسبتا کمی در مقایسه با آسیاب های ریزتر دارد، استخراج آن به زمان بیشتری نیاز دارد.

در این روش دم آوری، زمان ترکیب قهوه با آب زیاد است و در صورت استفاده از آسیاب ریز، استخراج طعم های قهوه بیش از حد ممکن و نتیجه نامطلوب خواهد بود. از طرفی در صورت استفاده از آسیاب بسیار درشت تر نتیجه یک فنجان آبکی و ترش خواهد بود که شیرینی و پیچیدگی طعمی وجود نخواهد داشت.

انتخاب تنظیمات درجه آسیاب مناسب

انتخاب تنظیمات درجه آسیاب مناسب

در زمان آسیاب قهوه، فاکتور های مختلفی وجود دارد که باید آن ها را در نظر بگیرید. اما مهم ترین فاکتور، توجه به روش دم آوری خواهد بود.

به عنوان مثال، دستگاه های اسپرسوساز به آسیاب درجه ریز نیازمند هستند. در این روش تهیه قهوه، کل زمان عصاره گیری بین 20 الی 30 ثانیه تحت فشار بالا خواهد بود. با توجه به زمان کوتاه دم آوری، اندازه ریز و سطح تماس بالای آن با آب، امکان اجازه آزادسازی ترکیبات قهوه را به شما خواهد داد.

عکس این عمل در فرنچ پرس اتفاق می افتد. زمانی که دانه های خرد و آسیاب درشت قهوه به مدت چند دقیقه در آب غوطه ور هستند. از این رو برای جلوگیری از استخراج بیش از حد، آسیاب درشت قهوه انتخاب می شود.

فاکتور های دیگری به جز نوع دم افزار در هنگام آسیاب باید در نظر گرفته شود. مشخصات رست و برشته کردن قهوه از فاکتور مهم بعدی است. دانه های تیره تر، حرارت بیشتری را تحمل کرده اند و نسبت به دانه هایی با رست روشن، آب کمتری با خود به همراه دارند. به این ترتیب، شما باید آسیاب خود را کمی درشت تر در نظر بگیرید.

بعد از درجه برشتگی به تاریخ آن توجه کنید. در حالت ایده آل، از دانه های تازه بو داده بهره ببرید. در غیر این صورت به یاد داشته باشید که با گذشت زمان، طعم و عطر موجود در لوبیای قهوه از بین خواهد رفت و به آسیاب ریزتر جهت افزایش دوز دم آوری و جبران کاهش طعم احتیاج خواهد داشت.

درجه آسیاب دم افزار های قهوه

درجه آسیاب دم افزار های قهوه

همانگونه که در فوق گفته شد، در تهیه یک فنجان قهوه بی نظیر، عوامل مختلفی مانند میزان درشتی و ریزی یا درجه آسیاب نقش تعیین کننده ای دارد. در ادامه به درجه آسیاب قهوه دم افزار ها اشاره خواهیم کرد.

فرنچ پرس

بهترین آسیاب برای فرنچ پرس، آسیاب درشت است. زمان دم آوری در فرنچ پرس نسبت به سایر دم افزارها طولانی تر است. از این رو، هرچه سطح تماس قهوه با آب کمتر باشد، به زمان بیشتری برای استخراج عصاره خود احتیاج خواهد داشت.

شاید برای شما جالب باشد : فرنچ پرس چیست؟ طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس

کمکس

بهترین آسیاب برای دم افزار کمکس، آسیاب متوسط به سمت درشت است. کمکس دارای یک فیلتر کاغذی است که زمانی را برای ترکیب قهوه و آب فراهم می کند. در صورت استفاده از آسیاب قهوه ریز در کمکس، ممکن است فیلتر مسدود شود.

v-60

بهترین آسیاب برای دم افزار v-60 آسیاب قهوه متوسط به سمت ریز است.

ایروپرس (AreoPress)

بهترین آسیاب برای ایروپرس، آسیاب متوسط است. البته یکی از ویژگی های منحصر به فرد این دم افزار نسل سوم، امکان استفاده از آسیاب های ریز و درشت است. فیلتر کاغذی ایروپرس امکان نگهداری دانه های قهوه را داراست و از این رو می توانید بدون هیچ مشکلی قهوه مورد نظر خود را دم آوری کنید.

دستگاه های اسپرسو ساز

بهترین آسیاب برای دستگاه های اسپرسوساز، آسیاب قهوه ریز است. با وجود آسیاب قهوه ریز، فشار پرتافیلتر نتیجه بخش خواهد بود. از طرفی زمان کوتاه عصاره گیری 20 الی 30 ثانیه نیز به آسیاب با درجه ریز نیازمند است. از این رو، با آسیاب درجه ریز می توان یک شات اسپرسو با کیفیت تهیه کرد.

بیشتر بخوانید : خواص قهوه اسپرسو چیست و مهم ترین خواص آن کدام است؟

انتخاب آسیاب قهوه

حال نوبت به آسیاب قهوه می رسد. در حالی که انتخاب آسیاب قهوه مناسب، انتخاب دم افزار ها و روش دم آوری در تهیه یک فنجان قهوه بی نظیر به شما کمک می کند نوع دستگاه آسیاب مورد استفاده نیز بسیار حائز اهمیت است. انتخاب آسیاب قهوه مناسب، تفاوت زیادی را در قوام و نتیجه کیفیت استخراج ایجاد می کند.

انواع آسیاب قهوه

به طور کلی، آسیاب ها به انواع خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم بندی می شوند که همه آن ها شامل دو نوع زیر می شود:

  1. آسیاب قهوه فرزی یا دندانه ای
  2. آسیاب قهوه تیغه ای

کدام آسیاب قهوه گزینه بهتری خواهد بود؟

در ادامه به مزایا و معایب هر کدام خواهیم پرداخت تا بتوانید با توجه به نیاز خود، بهترین آسیاب قهوه را تهیه کنید.

آسیاب تیغه ای

مزایا

  • قیمت مناسب و پایین تر نسبت به نوع فرزی
  • استفاده و کاربری آسان برای افراد مبتدی

معایب

از اصلی ترین عیوب آسیاب های تیغه ای، می توان به عدم یکدست آسیاب کردن قهوه اشاره کرد. برخی از دانه ها ریزتر و برخی درشت تر هستند. در نهایت طعم را تحت تاثیر قرار می دهند.

برخی آسیاب های تیغه ای، بر اثر کارکردن مدام داغ می کنند و می توانند قهوه شما را بسوزانند که در طعم نهایی می تواند تاثیر گذار باشد.

آسیاب قهوه دندانه ای

آسیاب های دندانه ای به دو نوع قیفی یا مخروطی (CONICAL BURR GRINDER) و صفحه ای یا تخت (FLAT BURR GRINDER) تقیسم بندی می شوند.

مزایا

یکی از ویژگی های منحصربه فرد این آسیاب ها، خرد کردن دانه های قهوه بین دو فرز در حال چرخش است. اگر چه قیمت و هزینه بالاتری دارند، اما آسیاب قهوه را با توجه به تنظیم درجه، خرد می کنند.

کارکردن طولانی مدت این دستگاه ها، بر روی قهوه تاثیری نخواهد داشت.

صدای کمتری تولید می کنند.

معایب

قیمت آسیاب دندانه ای نسبت به تیغه ای بیشتر است. اندازه و وزن آن نیز به مراتب بزرگ تر و سنگین تر است.

تمیز کردن این دستگاه ها به مراتب دشوار تر است.

به علت پیچیدگی بیشتر، مصرف برق بالاتری دارند.

امروز بیشتر بخوان : 6 دلیل استفاده از قهوه تازه آسیاب قبل از سرو قهوه

سخن پایانی

اگر می خواهید بهترین فنجان قهوه را تجربه کنید، به اندازه آسیاب قهوه خود نیز در کنار دم افزار و روش دم آوری و انتخاب قهوه اهمیت دهید. با در نظر گرفتن روش دم آوری و کیفیت آسیاب قهوه تازه، می توانید به طعم قهوه مورد علاقه خود برسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *