قهوه ساز سایفون

قهوه ساز سایفون چیست؟ طرز تهیه قهوه با سایفون

ممکن است این دستگاه در سایت های آنلاین و یا فروشگاه های دستگاه قهوه به چشمتان خورده باشد و یا اسم آن را شنیده باشید. قهوه ساز سایفون چیست که طرفداران زیادی در سراسر دنیا برای خود پیدا کرده است؟ طرز تهیه قهوه با سایفون چگونه است ؟

سایفون قهوه یا به انگلیسی Siphon یک روش دم آوری قهوه است که ابتدا در قرن 19 در کشور فرانسه معرفی و سپس در دهه 1960 در ژاپن استفاده شد. تهیه قهوه سایفون نیازمند تمرین و ماهریت خاصی است زیرا طعم و عطر قهوه شما می تواند کاملا منحصربه فرد باشد که همین موضوع  این سبک عصاره گیری برای دوست داران قهوه بسیار جذاب است و هر ساله برای آن مسابقات جهانی برگزار می کنند.

نحوه عملکرد سایفون به زبان ساده

نحوه عملکرد سایفون به زبان ساده

برای تهیه یک فنجان جادویی قهوه با عصاره گیری سایفون مراحل زیر را در خاطر داشته باشید. این دستگاه شامل دو بخشی اصلی ظرف شیشه ای در بالا و پایین است که در ابتدا آب را در محفظه پایین ریخته می شود. درون ظرف بالایی پودر قهوه تازه آسیاب با کیفیت ریخته می شود. سپس حرارت را در زیر ظرف شیشه ای حاوی آب قرار داده تا به جوش آید.

در این دستگاه، قهوه در بخش شیشه‌ای قرار گرفته و آب داغ در بخش پایین به جوش آمده و از طریق لوله‌ها به بخش قهوه ریخته می‌شود. با رسیدن آب به بخش قهوه، قهوه به سرعت از طریق لوله به بالای ظرف شیشه‌ای جذب می‌شود و بعد از مدتی با کاهش فشار، قهوه از طریق فیلتری به بخش شیشه ای پایین برمی‌گردد. این روش دم کردن قهوه به دلیل عطر و طعم خاص و منحصر به فردی که به قهوه می‌بخشد، برای علاقه‌مندان به قهوه بسیار جذاب است.

امروزه انواع سایفون ها در بازار دیده می شود اما به طور کلی، سایفون با استفاده از بخار و فشار هوا از طریق یک لوله به بالای یک ظرف شیشه ای عصاره گیری می کند و بعد از کاهش فشار، قهوه از طریق فیلتر به محفظه بر می گردد.

اجزای تشکیل دهنده قهوه ساز سایفون چیست؟

سایفون قهوه از چندین قطعه تشکیل شده است. اجزای اصلی سایفون عبارتند از:

1.بدنه سایفون

بدنه سایفون به شکل مخروطی و از جنس شیشه، پیرکس یا استیل تولید می‌شود. در بعضی مدل‌ها، بدنه سایفون با قسمت‌های دیگر به وسیله پیچ و مهره‌های ظریف متصل می شود.

2.فیلتر

فیلتر سایفون قهوه یکی از اجزای مهم در تهیه قهوه با سایفون است. این فیلتر باید به گونه‌ای باشد که بهترین عملکرد را در جداسازی ذرات قهوه از آب داشته باشد و در عین حال از بین نرود. اغلب فیلترهای سایفون از جنس فلزی و یا چوبی هستند.

فیلتر سایفون باید قابلیت جداسازی دانه‌های قهوه را داشته باشد، اما از طرفی نباید ذرات کوچکی از جمله گرد و غبار قهوه به آب منتقل شود. برای اینکه فیلتر سایفون به بهترین شکل عمل کند، باید با دقت نصب شود و قبل از استفاده، آن را با آب شستشو داد.

همچنین برخی از سایفون‌ها دارای فیلترهای قابل تعویض هستند که برای تمیز کردن و جلوگیری از آلودگی فیلتر استفاده می‌شود.

3.لوله

ورودی سایفون شامل یک لوله کوچک است که از قسمت پایینی بدنه سایفون شروع و به ظرف بالایی میرسد و نقش آن انتقال آب بین دو ظرف است. اغلب جنس آن شیشه است.

4.کوپه (محفظه بالایی)

بخش بالایی که محل قرار گیری آسیاب قهوه است را کوپه می نامند. این بخش معمولا از جنس شیشه و یا پیرکس است. در این محل پودر قهوه و آب گرم باهم ترکیب می شوند.

5.اجزای دیگر

به دیگر قطعاتی که ممکن است برای سایفون مورد استفاده قرار گیرند و ابزار باریستا محسوب می شوند، می‌توان به شعله‌گیر (گاز)، پیچ و مهره‌ها، پایه، قاشق چوبی، اسکیل قهوه و ترمومتر اشاره کرد.

به عنوان مثال قاشق چوبی یکی از گزینه های مناسب برای هم زدن قهوه با آب داغ در کوپه است که سبب می شود قهوه به خوبی با آب ترکیب و عصاره گیری بهتری داشته باشیم.

مقایسه قهوه با سایفون و دیگر وسایل عصاره گیری قهوه

همانگونه که اشاره شد، قهوه با سایفون یکی از روش های دم آوری قهوه است که با وسایل عصاره گیری قهوه متفاوت است. در ادامه به مقایسه قهوه با سایفون و دیگر وسایل عصاره گیری خواهیم پرداخت.

1.قهوه با فیلتر

در این روش، قهوه در یک فیلتر قرار داده شده و آب داغ به آرامی از بالای فیلتر به سمت قهوه ریخته می‌شود. عصاره قهوه از طریق فیلتر به ظرف زیرین می‌ریزد. این روش ساده است و تمیز کاری آن نسبتاً آسان است، اما طعم و عطر قهوه در مقایسه با سایفون، کمتر است. کمکس و v-60 از نمونه دستگاه های عصاره گیری قهوه با فیلتر هستند.

2.قهوه با اسپرسو ماشین

عصاره گیری با اسپرسوساز با استفاده از فشار بالا و آب گرم تحت فشار، به طور سریع از طریق ظرف کوچک( دسته گروپ) گذرانده و انجام می شود. این روش به طعم و عطر قهوه کمک می‌کند و امکان ایجاد شیرینی در قهوه را به دلیل حضور روغن‌های طبیعی در قهوه، فراهم می‌آورد. اما برای انجام این روش، به یک اسپرسو ماشین و تجهیزات مربوطه نیاز است.

3.قهوه با سایفون:

دم آوری با سایفون را می توان یکی از بهترین راه های عصاره گیری دانست. در این روش، قهوه با استفاده از بخار و فشار هوا به سرعت از طریق لوله به بالای یک ظرف شیشه ای می ریزد. سپس بعد از اتمام آب داخل محفظه پایین و دور کردن حرارت و کاهش فشار، قهوه از طریق فیلتر، به محفظه اصلی برگشت داده می شود. این روش نیازمند تمرین و تجهیزات خاصی است ولی طعم و عطر قهوه در مقایسه با روش های دیگر عصاره گیری، منحصر به فرد است.

در کل، هر یک از این روش‌ها، مزایا و معایب خود را دارند و تجربه قهوه‌نوشی بستگی به سلیقه شخص دارد و هر کدام از این روش‌ها، به دلیل ویژگی‌های مختلف، می‌تواند برای افراد مختلف جذاب باشد.

برای مثال، دم آوری با استفاده از فیلتر، یک روش ساده و اقتصادی برای تهیه قهوه است و برای کسانی که به دنبال یک روش سریع و آسان هستند، گزینه مناسبی است. قهوه اسپرسو با اسپرسوساز، با سرعت بالایی عصاره گیری می کند و عملا انسان در تهیه طعم و عطر آن، دخالت زیادی ندارد.

تهیه قهوه با سایفون یک روش جذاب و حرفه ای برای افرادی که به دنبال تجربه متفاوت و با طعم و عطر منحصربه فرد هستند، جذاب خواهد بود. به طور کلی، انتخاب روش مناسب برای دم کردن قهوه، به عواملی مانند سلیقه، بودجه، زمان و تجهیزات موجود، بستگی دارد. هر روش دم کردن قهوه، مزایا و معایب خود را دارد و بستگی به نیاز و سلیقه شخص، می‌توانید روش مناسب خود را انتخاب کنید. بهتر است قبل از آشنایی با طرز تهیه قهوه با سایفون با انواع آن نیز آشنا شوید.

انواع سایفون قهوه ساز

اگر مانند خیلی افراد عاشق سایفون شدید و برای تهیه سایفون مصمم هستید، ممکن است در خرید آن دچار سردرگمی شوید. در ادامه به برخی از انواع سایفون قهوه معروف می پردازیم تا بتوانید با توجه به استفاده و سلیقه خود، انتخاب بهتری در خرید داشته باشید.

۱. سایفون Hario

این سایفون، یکی از محبوب‌ترین سایفون‌های قهوه است که به دلیل طراحی زیبا و کیفیت بالایی که دارد، مورد توجه قرار گرفته است. این سایفون، دارای بخش بالایی شیشه‌ای و بخش پایینی فلزی است و برای تهیه قهوه با طعم و عطر منحصربه فرد کاربرد دارد.

۲. سایفون Aeropress

این سایفون، یکی دیگر از سایفون‌های محبوب برای تهیه قهوه است که به دلیل طراحی ساده و کاربردی که دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این سایفون، قهوه با فشار هوا و نیروی انسانی (فشار با دست) عصاره گیری می شود و طعم و عطر منحصر به فردی به قهوه می دهد.

۳. سایفون Yama

این سایفون، یکی از سایفون‌های با کیفیت و محبوب برای تهیه قهوه است که دارای طراحی زیبا و جذابی است. این سایفون، دارای بخش بالایی شیشه‌ای و بخش پایینی فلزی است و برای تهیه قهوه با طعم و عطر منحصر به فردی کاربرد دارد.

در کل، سایفون های مختلفی برای عصاره گیری و تهیه قهوه در بازار وجود دراند که هرکدام از آن ها مزایا و معایب خود را دارند. در انتخاب سایفون مناسب برای تهیه قهوه، عواملی مانند قیمت، طراحی، کیفیت، ساختار و مواد استفاده شده در ساخت آن، نحوه استفاده، سختی و سادگی تمیز کردن و نگهداری، ابعاد و اندازه، سرعت و کارایی، نوع و کیفیت فیلتر، نحوه تنظیم دما و فشار، نحوه ریختن قهوه و چندین عامل دیگر، مهم هستند. در ادامه به طرز تهیه قهوه با سایفون اشاره خواهیم کرد.

برای مشاهده و خرید انواع سایفون به پارتاک مراجعه کنید.

طرز تهیه قهوه با سایفون

در این قسمت به آموزش قهوه ساز سایفون خواهیم پرداخت. این روش دم آوری، یکی از روش‌های سنتی تهیه قهوه است که با استفاده از بخار آب کار می‌کند.

طرز کار سایفون قهوه به شرح زیر است:

1.آب را در قسمت پایینی بدنه سایفون بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. هدف از این کار گرم کردن آب است. اگر قابلیت استفاده از کتل و آب گرم دارید، زمان دم آوری قهوه با سایفون شما کمتر خواهد شد.

طرز تهیه قهوه سایفون

2.قهوه تازه آسیاب و با کیفیت را درون کوپه (مخزن بالیی) قرار دهید و با استفاده از فیلتری که روی آن قرار دارد، کمی آن را متراکم کنید و آن را بر روی دستگاه سایفون قهوه نصب کنید.

3.آبی که در بدنه سایفون گرم و به نقطه جوش می رسد، به شکل بخارآب به بالا می‌رود و با گذر از قسمت لوله ای سایفون، وارد کوپه قهوه می‌شود. بهتر است با قاشق چوبی قهوه را با آب به آرامی هم بزنید تا قهوه و آب به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

تهیه قهوه با سایفون

4.زمانی که آب مخزن پایین تمام شد حرارت را دور کرده و کمی منتظر بمانید تا قهوه ته نشین و توسط فیلتر به مخزن بازگردد و از تفاله جدا شود.

حال قهوه را سرو کنید و لذت ببرید.

استفاده از قهوه ساز سایفون یکی از راه های دم آوری قهوه است. اگر به دنبال تهیه قهوه با فرنچ پرس هستید، می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.

امروز بیشتر بخوان : فرنچ پرس چیست؟ طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس

سخن پایانی

مزیت استفاده از سایفون قهوه، این است که در این روش، طعم و مزه‌ی قهوه در بالاترین سطح خود حفظ می‌شود. قهوه دمی شما نیاز به تجربه و مهارت آموزی دارد که با توجه به آموزش بالا و تجربه شخصی هربار بهتر خواهید شد. استفاده از سایفون در محیط خانگی و کافه ها بسیار رایج است و به دلیل سادگی کاربرد و همچنین قابلیت تهیه قهوه در مقیاس کوچک تا متوسط، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در این مقاله به طرز تهیه قهوه با سایفون اشاره شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *