فهرست مطالب

11 مورد از مهم ترین تجهیزات بار سرد

اگر شما علاقه مند به یادگیری چگونگی تهیه نوشیدنی های بار سرد برای خود یا مشتریانتان هستید، این مقاله مناسب شما خواهد بود. در این مقاله به معرفی اکسسوری و تجهیزات بار سرد مخصوص بارتندر خواهیم پرداخت. تجهیزات بار سرد شامل اقلام مختلفی مثل شیکر، جیجر، مادلر، استرینر، تال اسپون، لیوان سرو، درب باز کن، تخته کار و … می شود. هر یک از این تجهیزات دارای کاربرد و قابلیت منحصر به فرد خود هستند. در این مقاله به معرفی مهم ترین تجهیزات بار سرد خواهیم پرداخت.

بارتندر کیست ؟

به صورت خلاصه، بارتندر فردی است که در بارها، رستوران، کافی شاپ و یا مکان های دیگر، انواع نوشیدنی را تهیه و سرو می کند. بارتندر باید دارای مهارت های فنی، هنری و اجتماعی باشد تا بتواند نوشیدنی های خوشمزه، زیبا و مناسب را برای مشتریان خود ارائه دهد. بارتندر باید با تجهیزات بار سرد آشنا باشد و بتواند از آن ها به درستی استفاده کند. به این منظور، در ادامه بهترین و پر کاربرد ترین اکسسوری و تجهیزات بار سرد را برای شما معرفی خواهیم کرد.

تجهیزات بار سرد چیست؟

به مجموعه ای از ابزار و وسایلی که بارتندر جهت تهیه و سرو نوشیدنی های سرد مانند کوکتل، موهیتو، لیموناد، آبمیوه، شربت و غیره به کار می برد، تجهیزات بار سرد می گویند. تجهیزات بار سرد شامل اقلام مختلفی مثل شیکر، جیجر، مادلر، استرینر، تال اسپون، لیوان سرو، درب باز کن، تخته کار و … می شود. هر یک از این تجهیزات دارای کاربرد و قابلیت خاص خود هستند.

چرا باید تجهیزات کاملی در بار خود داشته باشیم؟

بار سرد یک جزء مهم و جذاب در هر کافه یا رستوران است که می تواند باعث جذب و رضایت مشتریان شود. برای اینکه نوشیدنی های خود را به بهترین شکل ممکن اجرا کنید، لازم است که تجهیزات مناسب و کامل را در اختیار داشته باشید. تجهیزات کامل به شما کمک می کند تا:

  • نوشیدنی های خلاقانه، منحصر به فرد و با کیفیت را ترکیب، تهیه و سرو کنید.
  • زمان و انرژی خود را صرفه جویی کنید و به صورت سرعت و دقت بالا عمل کنید.
  • حجم و نسبت مواد را به درستی رعایت و از هدر رفت آن ها جلوگیری کنید.
  • به بهداشت و نظافت نوشیدنی ها و لوازم خود توجه داشته باشید.
  • به ظاهر و زیبایی نوشیدنی ها افزوده و هنر خود را به نمایش بگذارید.

معرفی مهم ترین تجهیزات بار سرد

معرفی مهم ترین تجهیزات بار سرد

در ادامه به 11 مورد از مهم ترین تجهیزات بار سرد اشاره خواهیم کرد.

1- ست بار سرد

بار ست یا ست بار سرد، مجموعه ای از تجهیزات بار سرد است که به صورت یک دست و هماهنگ با هم طراحی و تولید شده اند. ست بار سرد معمولا شامل شیکر، جیجر، مادلر، استرینر، تال اسپون و لیوان سرو می شود. مزایای ست بار سرد :

  • داشتن ظاهر یکپارچه و زیبا
  • داشتن کیفیت و دوام بالا
  • داشتن قیمت مناسب و اقتصادی
  • داشتن اندازه و وزن مناسب
  • داشتن رنگ و جنس مختلف

2- مت بار

مت بار

بهتر است قبل از شروع تهیه اکسسوری و کار، محیطی تمیز و منظم برای کار خود در نظر بگیرید. یکی از اساسی ترین نیازمندی های هر بارتندر برای اداره کار خود، میز تهیه سرو نوشیدنی است. از طرفی، در محیط هایی که فعالیت بارتندر برای مشتری نمایان است، اخلاق کاری و اهمیت به بهداشت به مراتب اهمیت بیشتری دارد. مت بار یکی از اقلامی است که می تواند به انظباط داخل کافی شاپ یا رستوران کمک کند.

تخته کار یا بار مت، قطعه پلاستیک یا فلزی مستطیلی شکل است که بر روی سطح بار قرار می گیرد. از ویژگی های تخته کار می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • جلوگیری از لغزش و حرکت تجهیزات بار سرد
  • جلوگیری از خط و خش و آسیب به سطح بار
  • جلوگیری از آلودگی نوشیدنی نهایی
  • جذب و نگه داری مایعات ریخته شده یا روغن موجود در سطح بار
  • ایجاد فضای منظم و مرتب برای قرار دادن تجهیزات بار سرد

3- درب باز کن

درب باز کن یک ابزار ساده و کارآمدی است که قطعا در بار خود برای باز کردن درب انواع بطری به آن نیاز خواهید داشت. از طرفی امروزه انواع درب باز کن های متنوع که جنس، طرح، رنگ، اندازه و … متفاوت دارند در بازار عرضه می شود.

4- استرینر یا صافی

استرینر

یکی دیگر از مهم ترین تجهیزات بار سرد استرینر ها است. صافی یا استرینر، ابزاری فلزی یا استیل با اشکال متفاوت مانند دایره، مثلت و … است که بر روی دهانه شیکر قرار می گیرد و به عنوان صاف کننده نوشیدنی های سرد به کار می رود. در واقع استرینر، محتویات درون مایع شیکر مانند یخ، تکه یا پوست میوه، سبزی و … را از نوشیدنی جدا می کند. در نتیجه نوشیدنی یکدست، صاف و خوش طعم می شود. استرینر ها انواع متفاوتی دارند که بر اساس شکل، اندازه، جنس، تعداد سوراخ و … دسته بندی می شوند.

  • استرینر ژولیپ : این استرینر معمولا برای فیلترکردن اجسام بزرگ مانند یخ از نوشیدنی است.  در برخی موارد بارتندر در ابتدا از این استرینر استفاده می کند و بعد نوشیدنی خود را از استرینر های با سوراخ بیشتر و کوچک تر فیلتر می کند.

استرینر یا صافی ژ.لینپ

  • استرینر هاتورن:  این استرینر دایره ای شکل و دارای چندین سوراخ است. استرینر هاتورن دارای فنر است که بعد از قرارگیری درون شیک، از ورود تکه های میوه، یخ و … جلوگیری می کند. استرینر هاتورن، یکی از محبوب ترین صافی ها در تجهیزات بار سرد است.

استرینر هاتورن

5- بار اسپون

بار اسپون

بار اسپون ها مجموعه ای از قاشق های مختلف است که برای تهیه نوشیدنی و یا سرو به آن ها نیاز خواهید داشت. از محبوب ترین این قاشق ها تال اسپون است که طول دسته آن ها بلند در نظر گرفته می شود. از این رو بارتندر می تواند قاشق را به راحتی به انتهای شیکر یا لیوان سرو برساند. تال اسپون برای هم زدن، پخش کردن، اضافه کردن و جابجا کردن مواد در نوشیدنی های سرد به کار می رود.

6- لیوان سرو

لیوان سرو نوشیدنی بارسرد و بارتندر

لیوان سرو یکی از تجهیزات ضروری و زینتی در بار سرد است. بارتندر موفق نیاز به لیوان های سرو متعددی با توجه به نوع نوشیدنی خود دارد. در صورتی که نوشیدنی شما از کیفیت بالایی برخوردار باشد اما در لیوان مناسب سرو نشود، ارزش کار شما دیده نخواهد شد. امروزه می توان انواع لیوان سرو را در بازار مشاهده کرد. این لیوان ها بر اساس نوع، حجم، طرح و جنس دسته بندی و در انواع کوکتل، تیگی ماگ، تامبلر و … عرضه می شوند.

7- جیگر

جیگر (جیجر)

پیمانه یا جیگر ، ابزار فلزی با شکل استوانه ای گرد یا بادامی شکل که برای اندازه گیری و ریختن مقدار دقیق مایعات در نوشیدنی های سرد به کار می رود. جیگر دارای انواع و اشکال مختلفی است که بر اساس حجم، جنس، رنگ و طرح آن ها تفاوت دارند.

8- شیکر

شیکر

مخلوط کننده یا شیکر، ابزاری فلزی با شکل استوانه ای است که برای مخلوط کردن مواد مختلف نوشیدنی از آن ها استفاده می شود. شیکر ها دارای انواع و اشکال مختلفی هستند که بر اساس حجم، شکل، جنس و … در بازار عرضه می شوند. محبوب ترین شیکر ها شامل شیکر بوستون و کوبلر می شود.

9- توییزر

توییزر

توییزر، ابزار فلزی با دو شاخه تیز و منعطف که برای گرفتن، جابجا کردن و قرار دادن مواد جامد مانند تکه های میوه، سبزی و … در نوشیدنی های سرد به کار می رود. توییزر به شما کمک می کند تا:

  • مواد جامد را به صورت دقیق و ظریف در نوشیدنی قرار دهید.
  • مواد جامد را به عنوان تزئین بر روی نوشیدنی قرار دهید.
  • مواد جامد را به عنوان چاشنی یا طعم دهنده به نوشیدنی اضافه کنید.

10- مادلر

مادلر

مادلر نوعی له کننده میوه، سبزی و … است که به منظور ایجاد طعمی بهتر و تازه در نوشیدنی های سرد استفاده می شود. برخی از مادلرها از جنس فلزی و استیل و برخی از جنس چوبی هستند. دسته برخی مادلرها، به منظور رسیدن له کن مادلر به انتهای شیکر، بلندتر ساخته می شود.

مادلر به شما کمک می کند تا :

  • مواد جامد را به صورت ریز و له شده در نوشیدنی قرار دهید.
  • عصاره و طعم مواد جامد را به صورت تازه به نوشیدنی اضافه کنید.
  • نوشیدنی های خلاقانه و منحصر به فرد با استفاده از مواد طبیعی تولید کنید.

11-آبمیوه گیری

هر بارتندری ممکن است تقاضای نوشیدنی ترکیبی با آب میوه داشته باشد. از این رو، دستگاه آبمیوه گیری به منظور تهیه آبمیوه تازه از میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، انار و … مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای داشتن آبمیوه گیری

  • آبمیوه های تازه، خوشمزه و سالم را در نوشیدنی های سرد استفاده کنید.
  • ویتامین و مواد مغذی موجود در میوه ها را به نوشیدنی اضافه کنید.
  • نوشیدنی های طبیعی و بدون مواد شیمیایی تولید کنید.

امروز بیشتر بخوان : باریستا کیست؟ 5 راز باریستا در تهیه نوشیدنی های حرفه ای

سخن پایانی

آشنایی و شناخت اکسسوری و تجهیزات بار سرد می تواند قدمی مهم در سرمایه گذاری بارتندر برای شغل خود باشد. از این رو با کسب دانش و تجربه می توان موفقیت را تضمین کرد. در این مقاله سعی بر معرفی مهم ترین تجهیزات بار سرد شد. در صورت ابهام می توانید در قسمت نظرات سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

چگونه می توانم تجهیزات بار سرد خود را تمیز و نظافت کنم؟

تمیز و نظافت کردن تجهیزات بار سرد یکی از مسئولیت های مهم هر بارتندر است. برای اینکه تجهیزات بار سرد خود را تمیز و نظافت کنید، شما باید:

  • از مواد شوینده مخصوص و ضد عفونی کننده مناسب برای هر نوع جنس استفاده کنید. به عنوان مثال، برای تجهیزات فلزی، از دستمال مرطوب یا الکل استفاده کنید. برای تجهیزات شیشه ای، از آب گرم و سرکه استفاده کنید. برای تجهیزات چوبی، از روغن زیتون یا روغن دانه های انگور استفاده کنید. هر ابزار بار سرد روش نظافت خاص خود را می طلبد و می توانید آن را در قسمت دفترچه یا راهنمای محصول خود بخوانید.
  • از دستمال یا پارچه نرم و خشک برای پاک کردن و خشک کردن تجهیزات استفاده کنید. از دستمال یا پارچه خشک و زبر خودداری کنید، زیرا ممکن است خط و خش یا لک بگذارد.
  • از فرچه یا اسفنج نرم برای پاک کردن سطح داخلی و خارجی تجهیزات استفاده کنید. از فرچه یا اسفنج سخت خودداری کنید، زیرا ممکن است خط و خش یا لک بگذارد.
  • از آب گرم برای شستشو و آب سرد برای آبکشی تجهیزات بار سرد استفاده کنید.
  • تجهیزات بار سرد خود را در محل خشک و تاریک نگه دارید. از قرار دادن تجهیزات بار سرد در معرض نور خورشید یا حرارت زیاد خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث تغییر رنگ یا شکل آن ها شود.

با رعایت این نکات، شما می توانید تجهیزات بار سرد خود را تمیز و نظافت کنید و عمر و کارایی آن ها را افزایش دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهسبد خریدتماس با ماعلاقمندی