معرفی انواع شیکر بار سرد

معرفی انواع شیکر بار سرد

وقتی صحبت از ابزارهای ضروری برای بارمن ها با هر سطح مهارتی می شود، شیکر ها در بالای جدول قرار می گیرند. از این رو، بدون مقدمه چینی شروع به معرفی شیکر های موجود در بازار ایران خواهیم کرد و مزایا و معیاب هر کدام را زیر ذره بین خود قرار می دهیم. در انتهای این مقاله، به طرز استفاده از شیکر نیز به صورت خلاصه اشاره خواهیم کرد. با پارتاک همراه باشید.

شیکر چیست ؟

شیکر چیست ؟

به صورت کلی، شیکر ابزاری مناسب برای ترکیب و تهیه انواع کوکتل و نوشیدنی های مخلوط است. شیکر ها این امکان را به شما می دهد تا با سرعت، مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. با تکان دادن شیکر، مواد شما مکررا و با سرعت در معرض سطح یخ قرار می گیرد و نوشیدنی شما را نیز خنک می کند. علاوه بر مخلوط کردن و خنک سازی، شیکر ها برای رقیق کردن نوشیدنی شما ابزاری ضروری شمرده می شود. در صورتی که از تکه های یخ ریز استفاده کنید، یخ بر اثر ضربه سریع تر ذوب می شود. این در حالی است که برای تنظیم غلظت نوشیدنی می توانید از تکه یخ های بزرگ استفاده کنید تا دیرتر به تکه های خرد تبدیل و ذوب شوند. اکثر نوشیدنی های محبوب در کافی شاپ و رستوران ها، توسط شیکر ترکیب و سرو می شوند. شیکرها حجمی از 300 سی سی تا 1 لیتری دارند که با توجه به نیاز افراد در ابعاد مختلف عرضه می شوند. 

انواع شیکر

  • شیکر بوستون (Boston)
  • شیکر فرنچ (French) یا پاریسی (Parisian)
  • شیکر کوبلر (Cobbler)
  • شیکر تین آن تین (tin-on-tin)

شیکر بوستون

شیکر بوستون (Boston)

این شیکر را می توان یکی از محبوب ترین ها دانست. شیکر بوستون از دو قسمت (دو کاپ) تشکیل شده است. ابعاد کاپ پایین مقداری بزرگ تر از کاپ بالایی به منظور ظرفیت بالای مواد در نظر گرفته شده است. جنس کاپ اصلی و بزرگ از فلز یا استیل و کاپ بالایی از شیشه، پلاستیک یا فلز است. 

مزایا شیکر بوستون

  • مناسب برای حرکات نمایشی
  • امکان مخلوط نمودن حجم بالا و چرخش بهتر مواد درون شیکر
  • نظافت سریع و آسان
  • ظاهری شیک و زیبا

معایب شیکر بوستون

  • استفاده از صافی به صورت جداگانه
  • احتمال شکسته شدن کاپ شیشه ای

شیکر فرنچ یا فرانسوی

شیکر فرنچ (French) یا پاریسی (Parisian)

این شیکر محبوب با نام های متفاوتی در بازار عرضه می شوند.  فرنچ، فرانسوی یا پاریسی از دیگر نام های این شیکر است. شیکر فرنچ یکی از جذاب ترین طراحی را به خود اختصاص داده که از نگاه بصری طراحی زیبا و ظریفی دارد. شیکر فرنچ از دو قسمت تشکیل می شود. اغلب جنس شیکر فرنچ از استیل است و همین مورد به نظافت سریع و راحت تر آن کمک می کند.

مزایا شیکر فرنچ

  • مناسب برای تهیه انواع نوشیدنی از جمله کوکتل ها
  • ظاهری زیبا، خیره کننده و کلاسیک
  • نظافت آسان و سریع
  • مقاومت در برابر ضربه
  • طول عمر بالا

معایب

  • باز نمودن شیکر کمی دشوار است
  • ظرفیت و حجم کمتر نسب به سایر شیکرها
  • قیمت بالا

شیکر کوبلر

شیکر کوبلر (Cobbler)

یکی از با قدمت ترین شکیر ها، شیکر کوبل است که در سال 1884 برای اولین بار اختراع و سپس به عنوان یکی از اصلی ترین لوازم بار سرد در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت.

شیکر کوبل از سه جز مختلف تشکیل می شود. این شیکر سه تیکه از دو مخرن و یک استرینر (صافی) بهره می برد که حتی می توان از درب فوقانی شیکر به عنوان جیجر (یک ابزار دقیق واحد اندازه گیری نوشیدنی) استفاده کرد. از این رو، شیکر کوبل، همچنان یکی از پر کاربردترین شیکر ها است.

مزایا

  • نگهداری آسان در هنگام شیک کردن
  • بدون نیاز به صافی یا استرینر بعد از شیک
  • بهترین شیکر برای استفاده در منازل 

معایب

  • نظافت شیکر کوبل کمی دشوار و زمان بر است (شامل نظافت استرینر)
  • حجم پایین برای یک نوشیدنی

شیکر تین اند تین (tin-on-tin)

شیکر تین اند تین

از دیگر شیکرهای پرکاربرد، شیکر تین اند تین است که برای تهیه انواع نوشیدنی های ترکیبی استفاده می شود. شما می توانید با استفاده از این شیکر، مواد را با مایعات و یخ ترکیب کرده و نوشیدنی جذاب تهیه کنید.

مزایا

  • مناسب برای مصارف خانگی و کافی شاپ
  • نظافت و کاربری آسان
  • عمر طولانی به دلیل جنس بدنه
  • استحکام و حجم بالا

نحوه استفاده از شیکر

نحوه استفاده از شیکر

استفاده از شیکر ها امری تجربی اما در عین حال آسان است. برای استفاده از شیکر ها، تمامی مواد مورد نظر نوشیدنی را به درون آن می ریزند و بعد از سفت کردن درب شیکر، آن را به خوبی شیک می کنند. این مرحله تا زمانی که تمامی مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند استفاده می شود.

در نهایت شیکر را باز کرده و مواد درون آن را از صافی رد می کنند. بعد از آن نوشیدنی سرو می شود. مراحل کلی استفاده از شیکر به صورت زیر است :

  1. در ابتدا، تمامی مواد مورد نیاز برای سرو نوشیدنی خود را به درون شیکر بریزید.
  2. در صورت لزوم برای خنک سازی نوشیدنی خود، مقداری یخ به درون شیکر اضافه کنید.
  3. درپوش شیکر را ببندید.
  4. شیکر را به دست بگیرید و به مدت لازم آن را به شدت تکان دهید تا تمامی مواد درون آن به خوبی با یکدگیر ترکیب شوند.
  5. بعد از باز کردن درب شیکر، توسط استرینر ها نوشیدنی خود را فیلتر کنید تا فقط مایع به درون لیوان انتقال یابد.
  6. نوشیدنی شما آماده سرو است.

شاید برای شما جالب باشد : 11 مورد از مهم ترین تجهیزات بار سرد

سخن پایانی

امروزه، استفاده از شیکر ها در تهیه نوشیدنی های کافی شاپ، امری ضروری است. هر شیکر مزایا ومعایب خاص خود را دارد که در این مقاله به انواع شیکر ، مزایا و معایب آن اشاره شد. به صورت کلی عملکرد تمامی شیکرها مشابه است. شیکر ها ابزار مهمی در تهیه نوشیدنی های خوشمزه و جذاب است. بنابراین بر اساس نیاز خود می توانید شیکر مورد نظر را انتخاب کنید. در ادامه به برخی از سوالات متداول اشاره خواهیم کرد. در صورتی که سوالی داشتید، در قسمت نظرات، پاسخگوی شما خواهیم بود.

سوالات متداول

·        آیا برای تهیه نوشیدنی ها می توان از انواع شیکر ها استفاده کرد ؟

بله. شیکرها عملکردی مشابه با یکدیگر دارند. البته در این مقاله، به مزایا و معایب شیکر ها اشاره شد. بنابراین بر اساس نیاز خود شیکر تهیه کنید. در صورتی که به دنبال تهیه نوشیدنی در منزل هستید، می توانید از شیکر های کوچک به همراه صافی استفاده کنید. اما در صورتی که به دنبال سرو نوشیدنی به تعداد بالا هستید، می توانید شیکر های بزرگ تر را انتخاب کنید تا در زمان شما صرفه جویی شود.

·        بهترین نحوه شیک کردن شیکر چگونه است ؟

هدف از تکان دادن شیکر، مخلوط کردن مواد درون شیکر است. پس هر چه با قدرت بیشتر و زمان بیشتری را برای شیکر صرف کنید، نوشیدنی شما بهتر مخلوط می شود. نحوه شیک کردن کاملا به شما بستگی دارد.

·        بهترین راه نظافت شیکر ها چیست ؟

بهتر است بعد از شیک کردن مواد درون شیکر و سرو آن، سریعا شیکر خود را بشویید. برای تمیزکردن شیکر، آن را با آب گرم و مایع ظرفشویی شستشو دهید و به خوبی آبکشی نمایید.

 
 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *