یکی از ابزارهای مهم و محبوب در دنیای بارتندری و تهیه نوشیدنی، شیکر ها هستند. در این مقاله، انواع شیکر بار سرد را معرفی خواهیم کرد و مزایا و معایب هر کدام را بررسی خواهیم نمود. در انتهای مقاله، به نحوه استفاده از شیکر و موارد مهم قبل از خرید خواهیم پرداخت.

شیکر چیست ؟

قبل از معرفی انواع شیکر، بهتر است یک توضیح کلی از شیکر ارائه دهیم. شیکر یک وسیله برای مخلوط کردن مایعات و مواد مختلف با یکدیگر است که در تهیه انواع نوشیدنی استفاده می شود. اکثر نوشیدنی های محبوب در کافی شاپ و رستوران ها، توسط شیکر ترکیب و سرو می شوند. شیکرها حجمی از 300 سی سی تا 1 لیتری دارند که با توجه به نیاز افراد در ابعاد مختلف عرضه می شوند. 

انواع شیکر

  • شیکر بوستون (Boston)
  • شیکر فرنچ (French) یا پاریسی (Parisian)
  • شیکر کوبلر (Cobbler)

شیکر بوستون

این شیکر را می توان یکی از محبوب ترین ها دانست. شیکر بوستون از دو قسمت (دو کاپ) تشکیل شده است. ابعاد کاپ پایین مقداری بزرگ تر از کاپ بالایی به منظور ظرفیت بالای مواد در نظر گرفته شده است. جنس کاپ اصلی و بزرگ از فلز یا استیل و کاپ بالایی از شیشه، پلاستیک یا فلز است. 

مزایا شیکر بوستون

  • مناسب برای حرکات نمایشی
  • امکان مخلوط نمودن حجم بالا و چرخش بهتر مواد درون شیکر
  • نظافت سریع و آسان
  • ظاهری شیک و زیبا

معایب شیکر بوستون

  • استفاده از صافی به صورت جداگانه
  • احتمال شکسته شدن کاپ شیشه ای

شیکر فرنچ یا فرانسوی

این شیکر محبوب با نام های متفاوتی در بازار عرضه می شوند.  فرنچ، فرانسوی یا پاریسی از دیگر نام های این شیکر است. شیکر فرنچ یکی از جذاب ترین طراحی را به خود اختصاص داده که از نگاه بصری طراحی زیبا و ظریفی دارد. شیکر فرنچ از دو قسمت تشکیل می شود. اغلب جنس شیکر فرنچ از استیل است و همین مورد به نظافت سریع و راحت تر آن کمک می کند.

مزایا شیکر فرنچ

  • مناسب برای تهیه انواع نوشیدنی از جمله کوکتل ها
  • ظاهری زیبا، خیره کننده و کلاسیک
  • نظافت آسان و سریع
  • مقاومت در برابر ضربه
  • طول عمر بالا

معایب

  • باز نمودن شیکر کمی دشوار است
  • ظرفیت و حجم کمتر نسب به سایر شیکرها
  • قیمت بالا

شیکر کوبلر

یکی از با قدمت ترین شکیر ها، شیکر کوبل است که در سال 1884 برای اولین بار اختراع و سپس به عنوان یکی از اصلی ترین لوازم بار سرد در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت.

شیکر کوبل از سه جز مختلف تشکیل می شود. این شیکر سه تیکه از دو مخرن و یک استرینر (صافی) بهره می برد که حتی می توان از درب فوقانی شیکر به عنوان جیجر (یک ابزار دقیق واحد اندازه گیری نوشیدنی) استفاده کرد. از این رو، شیکر کوبل، همچنان یکی از پر کاربردترین شیکر ها است.

مزایا

  • نگهداری آسان در هنگام شیک کردن
  • بدون نیاز به صافی یا استرینر بعد از شیک
  • بهترین شیکر برای استفاده در منازل 

معایب

  • نظافت شیکر کوبل کمی دشوار و زمان بر است (شامل نظافت استرینر)
  • حجم پایین برای یک نوشیدنی

نحوه استفاده از شیکر

استفاده از شیکر ها امری تجربی اما در عین حال آسان است. برای استفاده از شیکر ها، تمامی مواد مورد نظر نوشیدنی را به درون آن می ریزند و بعد از سفت کردن درب شیکر، آن را به خوبی شیک می کنند. این مرحله تا زمانی که تمامی مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند استفاده می شود.

در نهایت شیکر را باز کرده و مواد درون آن را از صافی رد می کنند. بعد از آن نوشیدنی سرو می شود. مراحل کلی استفاده از شیکر به صورت زیر است :

  1. در ابتدا، تمامی مواد مورد نیاز برای سرو نوشیدنی خود را به درون شیکر بریزید.
  2. در صورت لزوم برای خنک سازی نوشیدنی خود، مقداری یخ به درون شیکر اضافه کنید.
  3. درپوش شیکر را ببندید.
  4. شیکر را به دست بگیرید و به مدت لازم آن را به شدت تکان دهید تا تمامی مواد درون آن به خوبی با یکدگیر ترکیب شوند.
  5. بعد از باز کردن درب شیکر، توسط استرینر ها نوشیدنی خود را فیلتر کنید تا فقط مایع به درون لیوان انتقال یابد.
  6. نوشیدنی شما آماده سرو است.

شاید برای شما جالب باشد : 11 مورد از مهم ترین تجهیزات بار سرد

سخن پایانی

امروزه، استفاده از شیکر ها در تهیه نوشیدنی های کافی شاپ، امری ضروری است. هر شیکر مزایا ومعایب خاص خود را دارد که در این مقاله به انواع شیکر ، مزایا و معایب آن اشاره شد. به صورت کلی عملکرد تمامی شیکرها مشابه است. شیکر ها ابزار مهمی در تهیه نوشیدنی های خوشمزه و جذاب است. بنابراین بر اساس نیاز خود می توانید شیکر مورد نظر را انتخاب کنید. در ادامه به برخی از سوالات متداول اشاره خواهیم کرد. در صورتی که سوالی داشتید، در قسمت نظرات، پاسخگوی شما خواهیم بود.

سوالات متداول

·        آیا برای تهیه نوشیدنی ها می توان از انواع شیکر ها استفاده کرد ؟

بله. شیکرها عملکردی مشابه با یکدیگر دارند. البته در این مقاله، به مزایا و معایب شیکر ها اشاره شد. بنابراین بر اساس نیاز خود شیکر تهیه کنید. در صورتی که به دنبال تهیه نوشیدنی در منزل هستید، می توانید از شیکر های کوچک به همراه صافی استفاده کنید. اما در صورتی که به دنبال سرو نوشیدنی به تعداد بالا هستید، می توانید شیکر های بزرگ تر را انتخاب کنید تا در زمان شما صرفه جویی شود.

·        بهترین نحوه شیک کردن شیکر چگونه است ؟

هدف از تکان دادن شیکر، مخلوط کردن مواد درون شیکر است. پس هر چه با قدرت بیشتر و زمان بیشتری را برای شیکر صرف کنید، نوشیدنی شما بهتر مخلوط می شود. نحوه شیک کردن کاملا به شما بستگی دارد.

·        بهترین راه نظافت شیکر ها چیست ؟

بهتر است بعد از شیک کردن مواد درون شیکر و سرو آن، سریعا شیکر خود را بشویید. برای تمیزکردن شیکر، آن را با آب گرم و مایع ظرفشویی شستشو دهید و به خوبی آبکشی نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *